Броени часове остават до началото на едно от най-дългоочакваните събития, на

...
Броени часове остават до началото на едно от най-дългоочакваните събития, на
Коментари Харесай

Токио 2020: Какво трябва да знаем преди началото?

Броени часове остават до началото на едно от най-дългоочакваните събития, на които всеки състезател мечтае да се изяви и да чуе химна на своята страна – Олимпийските игри. Това, което сигурно ще отличи идното лятно издание, е прекосяването му под знака на международна пандемия, която изправи уредниците пред редица провокации.

След като бе отсрочена с една година, Токио 2020 стартира в японската столица през днешния ден, 23 юли, в 14:00 ч. българско време. В рамките на две седмици и половина стотици хора, отдадени на спорта, ще премерят сили в опит да сграбчен златния орден в някоя от 46-те дисциплини. След това от 24 август до 5 септември ще се проведат Параолимпийските игри.

Част от спортистите няма да съумеят да вземат участие в Олимпиадата, тъй като са инфектирани или контактни на лица с открита коронавирусна зараза. Към момента няма данни за сходни случаи измежду българските спортисти. В олимпийското село има най-малко 60 души с COVID-19.

Откриването

Обичайно при Игрите в Япония церемонията обичайно препраща към античната японска просвета и емблематични за страната персонажи и открития. Когато през 2016 година тогавашният министър председател Шиндзо Абе се появи на закриването на лятното издание на Олимпиадата в Рио, с цел да поеме щафетата, той носеше шапка на Супер Марио, известния воин, основан от компанията за видеоигри Nintendo, напомня CNet.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР